AtaShi No KazOkU!!

By: Abi BaGong and Umi DqNa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 10-Feb-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
One fine weekend......

Weekend baru-baru ni..... dok rumah, lepak-lepak ngan anak-anak..... spending time together kat rumah.... lama dah tak buat camni.... kalau tak asal weekend je berjalan.... asal weekend je ada program.....

Bangun pagi-pagi.......



Testing baju melayu..... Ni first time Dhia pakai baju Melayu.... hehehe... anak teruna Umi & Abi..



Ni la kerja kakak.....



Ni la kerja Dhia.....



One sweet weekend


Thursday, 5-Feb-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Happy Holiday!!

di JJ Bukit Indah
Aliesha
The Babies
View all 84 photos...
Happy Hopliday!! Chinese New Year baru ni kitorg balik JB.... Ni la hasilnya... holiday sakan...

Kitorg balik Jb on Jumaat, 23 Jan 09.... sampai dah mlm....

Sabtu (240109):
Pagi - lepak2, golek2, makan nasik goreng
Tengahari - Shopping and jalan2 kat JJ Bukit Indah....
- Pegi rumah Long ngan Kak Ita... lepak2, solat, prepare utk BBQ
Petang - Gi Bukit Layang-layang... main layang-layang
Malam - BBQ kat rumah Azzam di Seri Alam
- Tido rumah Azzam

Ahad (250109) :
Pagi - lepak2, golek2, budak2 main dalam kotak... hehehe
Tengahari - gi JJ Tebrau City.... makan, jalan2
Petang - balik rumah mak... lepak, tido

Isnin (260109):
Pagi - lepak2, makan nasik goreng, roti canai
- gi Jakel ngan Angsana.... jalan2, shopping2
Tengahari - lepak rumah jer
Petang - gi Taman Istana..... posing2

Hari Selasa kitorg gerak balik Kuantan.....




Anak-anak


Umairah, Hazique, Sofea


The Family


The Big Family


Wednesday, 21-Jan-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Hanis Umairah & Dhia Hamzah 2009

Lama tak update......

Ni gambar model baru kitorg........


Hanis Umairah - 2yrs 4mths


Muhammad Dhia Hamzah - 5 mths


Tuesday, 25-Nov-2008 00:00 Email | Share | | Bookmark
Anniversary Count Down....



Monday, 6-Oct-2008 00:00 Email | Share | | Bookmark
Hari Raya Aidilfitri 2008

 
 
 
View all 41 photos...
Quote:
Berlalu lah sudah Ramadhan
Sebulan berpuasa
Tiba Syawal kita rayakan
Dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan
Semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan
Bersyukur tak terhingga


Salam Aidilfitri..... Aidilfitri kali ni kami celebrate di Johor Bahru bersama keluarga sebelah Abi.... sepanjang seminggu berada di JB, kami pulang berhari raya pada hari Ahad 28 Sept 2008, 3 hari sebelum raya.... dan pulang ke Kuantan pada Ahad 5 Oktober 2008.... raya sakan jugakla kiranya....

Perjalanan pulang ke JB
Alhamdulillah... sepanjang perjalanan ke JB tak bz sgt... cuma byk kereta kat area Pekan pastu nak sampai ke JB dari Kota Tinggi.... tapi takdela sampai jam.... Dhia ngan Umairah okla... dengan kete myvi Abi ni... agak penuh gakla... ape taknya... car seat Dhia, stroller lagi... beg satu sorang... penuh satu kete...

Umi dan Umairah dok belakang, Dhia pun tapi Dhia special sket sbb Dhia dok dalam car seat... tido sepanjang perjalanan.... pening sbb first time jalan jauh... sampai rumah muntah2.... sian Dhia....

Preparation : Sehari sebelum raya

Seperti biasa la... sebelum raya... mcm2 mende nak kene buat... semua orang ada part masing2.... seronok, penat sbb still puasa tapi very enjoy sbb setahun sekali nak berkumpul satu family, gotong royong mcm ni... walaupun dok bandar tapi suasana still mcm kat kampung.... kecoh... kecoh... satu rumah....

Suasana Pagi Hari Raya

Biasa la... pagi2 raya ni budak2 la yang paling liat nak bangun... apa tak nya... mlm tadi main tak berenti... dah jumpe geng nak buat camane... main sampai kol 2, jap lagi kol 7 dah nak kene bangun mandi siap2... sume muka terpaksa bangun pagi, terguling, tergolek... tapi bile dah dpt pakai baju baru, bergambar baru la 'panas enjin'... Yang bapak2 sibuk nak gi smayang raya... yang mak2 sibuk hidang2 makanan raya.....

Bersalam-salaman dan bermaaf-maafan
Quote:
Bertukar senyuman dan salam
Ziarah menziarahi
Tutur dan kata yang sopan
Saling memaafi
Suasana hari raya
walau di mana pun jua
Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa


Part ni... kanak-kanak yang first sekali la..... Hazique, Sofea, Umairah and Dhia... gilir2 salam nenek... dapat duit raya... Aliesha lambat sket sbb Aliesha belum sampai lagi time ni... maklumlerr orang paling jauh Lepas tu baru la giliran adik-beradik dan menantu utk bersalam-salam bermaaf-maafan.... tradition yang mmg tak pernah ditinggalkan dalam family ni....

Ziarah Menziarahi

Sebelum bertolak balik ke kampung di Batu Pahat, kitorg singgah ke rumah Mak Mah... tahun ni turn rumah Mak Mah utk jadik host... actually family kitorg kene jadi host tapi disebabkan kami baru kehilangan Atok pada 27 Ramadhan, jadi host raya tahun ni digantikan oleh family Mak Mah.... next year kitorg nyer rumah ok!! Hehehe....

Balik Kampung!!

Dalam tengahari, kitorg gerak ke Batu Pahat. Mula-mula kitorg ke kampung Mak di Senggarang.... singgah rumah Atok... lain je rumah, Atok dah takde... masa sampai tu Cik Ajak and family ngan Cik Usop and family ada kat rumah....
Pastu kitorg gi rumah Maklong... kat belakang tu je tapi pusing jauh sket la... sbb jalan dah semak... lepak umah Maklong sampai petang....
Lepas umah Maklong kitorg terus balik Simpang Lima, kampung sebelah arwah Abah, rumah Nenek Peah.... kitorg tido situ... main mercun, bunga api.... best sgt sbb ni baru betul2 kampung....
Esoknya, kitorg beraya kat Rumah Tok Leman... tak jauh dari rumah Nenek Peah....

Family Potrait

Ni la family kami.... Mak, adik beradik Abi (6 orang - sume ada mase raye), menantu 4 orang, cucu 5 orang...... kenangan sepanjang hari raya 2008

Cucu-cucu Nenek Halimah

Lima orang cucu-cucu Mak.....
Hazique Mirza Mohd Azzam - 4 thn
Sofea Mirza Mohd Azzam - 2 thn
Hanis Umairah Mohd Azmi - 2 thn
Muhammad Dhia Hamzah Mohd Azmi - 1.5 bulan
Aliesha Fuad (Anak Liza) - 6 bulan


Kenangan Aidilfitri 2008


[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net